Köttfärssås a'la Jennie
Såhär sent på kvällarna blir jag oftast sugen på något riktigt gott.
Jag är inte den som tvekar till att ställa mig vid spisen och laga till något ordentligt istället för att välja det snabba alternativet - nu blev det min egna köttfärssås.
Därefter slog det mig att jag kan dela med mig av mitt recept på hur jag valt att tillaga den.
Supergod om man frågar min sambo, jag tror jag gör det minst 1 gång i veckan vid det här laget och då oftast på hans begäran. Sådant som värmer hjärtat. :)
Köttfärssås a'la Jennie
Tid: Ca 40 minuter
Du behöver följande till att börja med:
- 500 g köttfärs
- 1 röd lök
- 5 - 6 klyftor vitlök
- 1 paket bacon (skivor el. tärnat)
- 1 burk skivade champinjoner
- 500 g passerade tomater
1. Hacka och fräs löken tills den är mjuk och därefter pressa i vitlöken. Var försiktig så du inte bränner vitlöken, det är INGEN höjdare.
2. Hacka bacon och stek.
3. Dags att steka köttfärsen. Jag brukar välja att ta bort bacon/lök ur pannan tills jag hunnit steka köttfärsen färdigt. Annars kan det lätt bli "fullt" i stekpannan och det kan ta tid att steka. Smaksätt köttfärsen med lite soja.
3. Tillsätt löken, bacon och därefter de passerade tomaterna. Låt koka upp lite grann och tillsätt en köttbuljongtärning.
4. Därefter kan du hacka champinjonerna lite lätt alt. tillsätta dem som de är i pannan.
5. Och det är nu det roliga börjar.. smaksättningen!
Jag brukar smaksätta min köttfärssås med lite tomatketchup (vi använder Felix hemma så det är väl mest för sötman), kalvfond, köttbuljong (läs ovan), creme fraiche m.m Bara fantasin sätter gränserna egentligen. :)
Jag smakar av eftersom tills jag får den helt perfekt och jag brukar vanligtvis låta den stå och puttra på spisen i någon timme. Då tycker jag att den blir som allra bäst.
Jag använder även detta recept när jag ska göra lasagne. Om jag har tid så gör jag en dubbelsats och fryser in hälften i frysen, bara att plocka fram sen och värma när det är dags för lasagne el. när sambon blir sugen på min köttfärssås. :)
Jag är inte den som tvekar till att ställa mig vid spisen och laga till något ordentligt istället för att välja det snabba alternativet - nu blev det min egna köttfärssås.
Därefter slog det mig att jag kan dela med mig av mitt recept på hur jag valt att tillaga den.
Supergod om man frågar min sambo, jag tror jag gör det minst 1 gång i veckan vid det här laget och då oftast på hans begäran. Sådant som värmer hjärtat. :)
Köttfärssås a'la Jennie
Tid: Ca 40 minuter
Du behöver följande till att börja med:
- 500 g köttfärs
- 1 röd lök
- 5 - 6 klyftor vitlök
- 1 paket bacon (skivor el. tärnat)
- 1 burk skivade champinjoner
- 500 g passerade tomater
1. Hacka och fräs löken tills den är mjuk och därefter pressa i vitlöken. Var försiktig så du inte bränner vitlöken, det är INGEN höjdare.
2. Hacka bacon och stek.
3. Dags att steka köttfärsen. Jag brukar välja att ta bort bacon/lök ur pannan tills jag hunnit steka köttfärsen färdigt. Annars kan det lätt bli "fullt" i stekpannan och det kan ta tid att steka. Smaksätt köttfärsen med lite soja.
3. Tillsätt löken, bacon och därefter de passerade tomaterna. Låt koka upp lite grann och tillsätt en köttbuljongtärning.
4. Därefter kan du hacka champinjonerna lite lätt alt. tillsätta dem som de är i pannan.
5. Och det är nu det roliga börjar.. smaksättningen!
Jag brukar smaksätta min köttfärssås med lite tomatketchup (vi använder Felix hemma så det är väl mest för sötman), kalvfond, köttbuljong (läs ovan), creme fraiche m.m Bara fantasin sätter gränserna egentligen. :)
Jag smakar av eftersom tills jag får den helt perfekt och jag brukar vanligtvis låta den stå och puttra på spisen i någon timme. Då tycker jag att den blir som allra bäst.
Jag använder även detta recept när jag ska göra lasagne. Om jag har tid så gör jag en dubbelsats och fryser in hälften i frysen, bara att plocka fram sen och värma när det är dags för lasagne el. när sambon blir sugen på min köttfärssås. :)
Kommentarer
Trackback