Persbrandt



Jag bara äälskar Persbrandt. I mina ögon så är han fruktansvärt snygg, särskilt hans ögon.
En svaghet hos mig, älskar karlar med naturligt mörkt hår och isblå ögon. Jag hade en klasskamrat som såg ut så och han var jag, om jag ska formulera mig som min kära mor gör, lite smått betuttad i. :)
Mer Persbrandt åt folket!

Drömmar

Jag och B. brukar prata när vi är ute och tränar hästarna. Det kan röra sig om lite vadsomhelst. Rådande kriser i världen, problem hemma - you name it!
Sist vi var ute så kom resor på tapeten. Jag ska ju nämligen till London den 15:e november med min bästa vän Emma för att sedan åka till Cardiff och kolla på Eddie Izzard's Stripped turne som han har just nu.
(Psst! Om ni inte har sett mannen, gör det! Underbar ståuppkomiker. You're gonna die laughing ^_^ )

Men nu ska jag kanske försöka komma till saken..
Jo, vi började prata som sagt. B. skulle också vilja åka till London, gå på British Museum, Harrods etc. Jag själv har alltid drömt om att åka dit, engelska har alltid varit en stor favorit för mig i skolan och särskilt Storbrittanien fascinerar mig. Nu är det ju lite kostsamt att åka till London, jag och E. har bokat biljetterna 1 år i förväg nästan. 10 månader för att vara exakt. Så då konstaterade jag att vi skulle kunna ta en tripp ner till Stockholm. Bara en helg skulle vara tillräckligt. Det kostar ju inte alltför mycket att åka från Luleå ner.

Jag måste göra ett erkännande. Jag har aldrig varit i den kungliga hufvudstaden. Jag har bara åkt igenom typ 1 på natten, visserligen ätit som snabbast på ett McDonalds. Men ändå.
Vi ska göra stan på det turistigaste (fint ord va?) sätt som finns. Gå på musikal (både B. och jag skulle vilja se Buddy Holly), Naturhistoriska muséet, Skansen, Gröna lund.. ja, ni vet. Och självklart lite shopping också. ;)
Även om vi inte är några riktigta shop-o-holics.. ännu. Det enda vi handlar i mängder är ju hästutrustning. Haha.
Fast det trevligaste hade varit för oss att för en gångs skull bara kunna släppa hästarna helt för en helg.
Vi brukar annars ta hand om R. och M.'s hästar när de åker bort. Eller ja, egentligen är det bara B. men jag ställer alltid upp och hjälper henne.
Vi har även högt flygande planer om Australien, då B. har en morbror som bor där som vi skulle kunna bo hos.
Båda vi två vill besöka Ayers Rock och även rida hade varit trevligt att göra. Semester till häst är något som ligger oss båda varmt om hjärtat. Det återstår bara att se när våra drömmar blir av.
Just nu har vi båda två för dålig ekonomi för att ens kunna drömma om Australien egentligen. Men men, kanske någon gång i framtiden när vi är miljonärer. ;)

Räddaren i nöden

Stavas m-a-m-m-a.
Hon kom som en räddande ängel och skjutsade in mig till stan. Jag har inhandlat skor och broddar till mina hästar. Ja, det kostar verkligen på att ha två hästar.. men att sälja dem skulle inte göra mig lika lycklig som jag är av att äga såna fina hästar som jag har.
Så nu har då Oskar fått på sig sina broddar, dags för hårdträning imorgon. Min donna Tuna är barfota, så hon får fortsätta vara det någon dag till tills Ralf har tid att sko henne. Hon löper mindre risk att halka än Oskar som enbart haft skor utan brodd.

Annars kan jag tala om att det är lugna gatan här i Roknäs. Det hade börjat snöa när jag begav mig hemåt från Lillpite, jag kröp hemåt med bilen (fy, jag ska inte köra jag vet) och lyckades ta mig hem utan missöden.
Imorgon har R. och M. utsläpp på stallet så jag och B. ska sova ut och sedan fara ut på ridtur tillsammans. Härligt. :)


Kaos

Jag tittar in i köket och ser nästintill totalt kaos, detsamma gäller för vardagsrum, toalett. Sovrummet är nästintill kaosfritt. Det är kanske dags att städa?
Samtidigt är det mycket trevligare att sitta här och önska att jag vore inne i stan just nu. Jag hade behövt handla lite saker som inte går att få tag på ICA i Roknäs. Jag har ringt efter uttryckningsfordonet = mamma.
Men hon befann sig ute på uppdrag och skulle mest troligt inte ha tid att hämta mig förrän 15.00.

Jag kan bara konstatera att jag saknar min bil oerhört. Vinterdäck is the shit.
Det blir nog att jag städar trots allt, bara för att få tiden att gå. Och enbart därför.
Annars kan ju folk få för sig att jag är huslig..
Och så kan vi verkligen inte ha det.


Nostalgitripp


Den här låten får mig att minnas, tar mig tillbaka till tiden när jag gick första åren i grundskolan.
Oj, vad tiden har gått fort sedan dess.



Fara å färde

Jag lessnade på att sitta hemma och göra ingenting.
Så, efter att ha skrapat rutorna på bilen i ca 10 min (jävlar vad de hinner frysa på) så krypkörde jag iväg till stallet för de dagliga sysslorna. Det var trevligt att skingra mina icke existerande tankar en stund.
Nu sitter jag bara här och väntar på att B. ska sluta, hon ska plocka upp mig (hon har ju eg. förbjudit mig att köra bil så) så ska vi åka och äta på Vischan och sen ska vi ut med hästarna.

Vad är då Vischan kanske ni undrar?
Det är så mycket som ett matställe, de serverar mestadels hamburgare, men man kan beställa catering via dem också och den ligger i grannbyn Lillpite där jag har mina två hästar uppstallade. De har även en loppis, Bohagen, i samma byggnad där man kan göra en del trevliga fynd. Jag älskar att vara där inne medan man väntar på maten och kolla runt. Man vet aldrig vad man hittar. Själv fann jag ett underbart tryck i svart/vitt som föreställer 8 springande hästar. Maten är helt suverän, vi äter oftast på Vischan när vi haft en heldag på stallet.
Så det är kanske inte så konstigt att maten smakar underbart, vi är ju oftast helt slut när vi är där och för lata att laga mat själva. :-D Sen är det ju bara så att Vischan ligger i världens bästa by enligt mig, haha.

För mig är den ultimata drömmen en egen hästgård i Lillpite.
Jag har ju en dröm om att föda upp kallblodstravare, har ett underbart sto (Pålex K. - Kingetuna) som jag ska påbörja min avel med när hon tävlat klart. Det återstår bara att se om drömmen blir verklighet en dag.
C'ya!


Is + sommardäck = very bad idéa

Jag hade tänkt till Luleå idag, men inte vädergudarna som sett till så att det är halka på våra vägar.
Min bil har vinterdäck.. men min bil befinner sig just nu i Kiruna med min sambo. Jag kör sambons bil, som har sommardäck. Tror ni att det går bra? Nej, inte det minsta. B har förbjudit mig att köra bil överhuvudtaget.

Hunden har stulit min plats i soffan, 35 kg schäfer som ligger som en liten boll och sover.
Vi ska ut igen och promenera om någon timme var det tänkt. Jag kan väl försöka göra något vettigt av dagen trots att jag inte tar mig till Luleå. Om inte mina föräldrar kan vara barmhärtiga och låna mig deras bil, de är ju ändå lediga och kan lika gärna sitta hemma och pilla navel och låta mig köra runt i Luleå i deras bil. Bra plan? :)

På fredag blir jag förhoppningsvis "rik" igen. "Lön" kan vi väl kalla det för, så kan vi låtsas för en stund att jag inte alls måste delvis leva på staten.. annars så lever jag på sambon.
Det ska köpas skor. Jag behöver skor till bägge hästarna, fast bara framskor till Oskar då han har vinterskor bak. Och så behöver jag broddar. Vi var bara ut och skrittade igår efter rakan, även min häst har fått göra en tolkning av "bambi på hal is".
Jag uppskattade inte när han dessutom skulle försöka trava trots halkan. Man kan ju tycka att han ska inse att det inte är värt det att komma hem en halvtimme tidigare om man travar.. eller inte komma hem alls utan ligga på rakan med brutna ben istället. Det är ju också ett mycket möjligt scenario.
Inget jag kan påstå att jag eftersträvar, lite svårt att tävla med en häst med brutna ben. Helt omöjligt måste jag tillochmed påstå.

Fast det förstår nog inte min häst. Han tänker bara "HEM!" i en stooor rosa neonskylt. Sen att det kommer en bil som kör sönder isen på vägen bidrar bara ännu mer till att övertyga honom att hem är det bästa stället. Pucko.
Tur att man efter mer än 3 år med hästen kan läsa honom som en öppen bok.
Nej, nu ska jag sluta med mitt meningslösa svammel. Jag lyckades ju iallafall fördriva en stund.
För att citera en kompis: "Så du är alltså fånge i skogen?"
Ja, kort och gott. Det är jag. Det enda jag kan sysselsätta mig med är att fylla min blogg med en massa ordbajsande.
C'ya!

Shoes are a girls best friend

Jag sitter här och funderar över om jag ska beställa ett par uggs..



Alla (ja, nästan iallafall) verkar ju gå runt i ett par. Men samtidigt så nja.. det är inte riktigt min stil.
Jag brukar nästan alltid gå runt i sneakers året om. Men det är bara för mig att erkänna, det är inte kul att frysa om fötterna. Men för ca 2 år sedan så fann jag ett par perfekta sneakers.
Jack Purcell, ett märke som hör till Converse, långa i brunt skinn med foder. De funkar lika bra på sommaren som på vintern, men jag brukar enbart använda dem under hösten/vintern. Enda nackdelen med dem är att de tyvärr har slät sula, vilket gör att jag ibland färdas runt som Bambi på hal is.

Jag är ett riktigt Converse-fan. Jag bara älskar dem.
Särskilt de mer ovanliga, som mina Jack P. och så har jag även ett par långa med baroque mönster och ett par med döskallar. Jag kan ärligt säga att jag ännu inte sett någon annan med samma skor. Vid tillfälle (läs: när jag får tag på en kamera) ska jag lägga upp bilder på dem. Jag är mer en sneakers-tjej än högklackat.. fast jag måste erkänna att ska det vara klackar för mig så ska de vara höga. Jag har en hel del såna skor också, tyvärr är det rätt sällan jag använder dem. Men det händer.
Just nu är jag på jakt efter att par riktigt snygga skinnstövlar, tyvärr har jag ingen aning om hur de direkt ska se ut, och en skinnjacka.

Sitter och letar efter mina skor på converse.com, men det verkar lönlöst. Det är ju trots allt något år sedan jag köpte dem och iom att det inte är standardfärger så kan det bli knepigt att hitta bilder på dem. Jag ser dock att de har en hel del nya grymma mönster.. kanske dags för nya sneakers? :)
C'ya!

B&J's!

Okej okej, nu råkar det vara så att jag nästintill är pank (tur att jag får pengar på fredag) och B&J's är egentligen helt fel att köpa just nu...
Men guuuud! Jag blev så grymt sugen på glass efter att ha läst Lady Dahmer's (http://ladydahmer.blogg.se) senaste inlägg. :) Gah, jag har så lite viljestyrka :P

Jag måste ner på affären och köpa glass.. när sambon åkt så han inte får för sig att han också vill ha. ;)

Morgon återigen..

God morgon!

Jag steg upp för över 1 timme sedan och har hunnit ut på promenad med hunden ca 30 min. Skönt, även om det är lite småkyligt ute. Igår var jag till Boden och hämtade sambon som varit ute på äventyr i några dagar. Vi blev kvar där några timmar, så jag fick chansen att träffa en gammal vän från Grans. Vi tog en promenad med hunden och surrade om gamla tider. Vi kom fram till att vi skulle försöka styra upp en träff med 2 till vänner, alla vi 4 har gått samtidigt på Grans och är bra vänner. :)

Om ett par timmar åker Ulf och jobbar igen i Gällivare. :/
Ensam en hel vecka igen, tur att jag har hunden och katterna. Jag måste hinna iväg och rida mina 2 hästar också idag, igår var jag så trött efter att ha kuskat runt hela dagen så de fick bara lite välbehövlig ompyssling.
C'ya!

Vad ska man säga?

God morgon!
Jag har precis varit ut med hunden och promenerat längs Roknäsvägen. Jag är nästan uti vägen vi svänger av på för att kunna gå tillbaka till vårat hus. Då hör jag 2 hundar som skäller och ser att en kvinna är ute med dem. Jag ser att Fox har tänkt reagera, så jag platsar honom och ber honom sedan lägga sig för att han inte ska skälla på hennes hundar. Då hör jag kvinnan säga "Flytta dig från våran infart!"

Jag fortsätter helt sonika att gå med Fox, har koll så att han inte ska markera med skall på hennes hundar (som fortfarande skäller). Vad ska jag säga?
Jag platsade Fox ute på gångvägen som är markerad utmed bilvägen, visserligen framför deras hus men det var ju för att han inte skulle skälla på hennes hundar. Spelar det någon roll om jag hade platsat honom 5 m innan det? Jag tror fortfarande att hennes hundar hade gett skall oavsett, då vi var kring 30 m ifrån dem när de började skälla.

Ja, vad ska man säga? Inget värt att grubbla på egentligen, återstår att se om våra vägar möts igen och vad hon då har att säga.

Snart dags att åka iväg till stallet och släppa ut alla hästar. Ungefär 1 timme kvar tills jag och B. stämt träff på stallet. Jag sitter här och överväger om jag ska ge mig ut och rida när jag ändå är där, men samtidigt så behöver sambon hämtning från Boden. Jag har dock inte lyckats få tag på honom så jag vet inte riktigt när han ämnat stiga upp idag. Nåjo, jag får väl se vad jag känner för när jag är på stallet helt enkelt. :)


En ny dag gryr..

God morgon!
Jag ska iväg på ca 1 timme och släppa ut hästarna på stallet, det är min och B's helg kom vi fram till igår.
Skönt, då behöver jag inte släppa ut nästa helg. :) Jag kan bara ligga och slöa i sängen på morgon istället.. så väldigt nice. Hihi.

Igår så såg jag äntligen Twilight. Den var sjuuukt bra!
Jag har funderat på att läsa böckerna, men aldrig riktigt kommit mig för.. jag är ju som fortfarande fast i min nya Marian Keyes - This charming man som jag beställde på engelska. Jag bara älskar hennes böcker. ^_^
Men först så tog vi en lång promenad med Petra. Så hela gänget med hundar har sprungit som dårar i Lillpite igår, Fox var riktigt slut efteråt. Han låg och sov på B's soffa när vi kolla film. Gullhunden. Han har ju som ett speciellt sätt att busa på, vilket de andra inte alltid uppskattar, men jag ser som inget problem egentligen. Våra hundar har alltid busat precis som Fox. Men men, det är bara att respektera deras åsikt. Man kan inte köra över folk när det gäller deras djur. :)

På tal om Fox så ska vi nog iväg till Kallax idag och lägga spår tillsammans med Emma och hennes dvärgpudel Viggo. Hon har flyttat till nya lägenheten, så jag antar att det blir att hjälpa till och måla först.. om jag känner henne rätt. ;) Men det ska bli spännande att se vad Viggo säger om Fox nu, sist så blev han helt uppjagad när Fox ville busa med honom, haha. Vi får väl se vad som händer helt enkelt.

Grattis!


Önskar jag mig själv som blir 22 år idag. :)
1 år äldre, men inte ett dugg klokare för den delen.
Jag fick besök av vännerna Bodil och Sara på eftermiddagen. Av B fick jag reflexväst, reflexhalsband till hunden, ridspö, refill till mitt tillfälliga nummer och så bjöd hon på middag och tårta. Av S fick jag reflextäcke till hunden och en ask Noblesse. Tusen tack!
Mor och far har ringt då de vill veta vad jag vill ha.. enkelt sa jag, köp mig en stor säck med mat till hunden så är jag nöjd. Jag har inga större behov av kläder och dyl. utan saker till de 4-fota blir jag väldigt glad över att få.

Jag kan nämna att en av mina 4-fota håller på att driva mig till vansinne!
Katten Mercedes nämligen. När hon och Tiger har varit hos Ulf's föräldrar så har min kära svärmor börjat släppa ut henne på dagarna = hon vill ut nu också. Hon sitter och jamar konstant, klöser vid dörren och försöker springa ut så fort jag ska ner till källaren. Vad ska man göra?

Annars rullar allt på som det brukar, jag är tyvärr fortfarande arbetslös men söker jobb för fullt. Jag söker även efter en inoff. utställning till Fox, har tänkt pröva ställa honom efter årskiftet. Han är visad med 1:a i valpklass och förra ägaren + uppfödaren vill gärna att jag ställer ut honom, då han är en h*lvetes snygg hund. :)
Nej, nu dags att ta tag i tvätten.
C'ya!

RSS 2.0