Busy, busy, busy


Väldigt upptagen de senaste dagarna, därav bristen på inlägg.
Jag och David har stökat, städat och fejat allt på samma gång. Men nu kan vi slappna av. :)
Ikväll kom dessutom min käre far på besök från Piteå, han ska stanna tills imorgon. Det tycker både jag och David är trevligt. Så medans jag sitter här vid datorn sitter Davíd och pratar med pappa i köket.

Återstår att se hur vi tillbringar resten av kvällen, inget bestämt riktigt. Det enda som är säkert är att david's mamma och hennes karl kommer på besök för att träffa pappa. :)

Lazy


Yeah, nnu har jag varit lite lat. Inga inlägg what so ever. Men här kommer ett iallafall.
Jag storstädade hela huset igår. Eller nja, nästan iallafall. Idag tog jag det sista + lite annat småplock som behövde göras. Jag kan konstatera att jag verkligen ibland önskar att hundarna var rakade. Så mycket hår på golvet! Gah! :O

Nu har jag slängt upp fötterna på vardagsrumsbordet, gett hundarna varsitt ben och bara njuuuuuuuuter!
Om någon timme är David hemma igen, hade ni frågat mig i början av förra veckan hade jag nog sagt att denna dag aldrig skulle komma.. man kan ju inte alltid vara positiv. ;)
Ikväll har jag soffmys med mitt hjärta att se framemot och det blir självklart en god middag innan det.
Är det bara jag som tycker att det är trist att laga mat när man är ensam? Om man vanligtvis är van att laga mat till två eller flera?

Hej hopp!

Kärlekskrank? Oh yes.


Jag kanske inte borde vara vaken just nu, ska upp 05.30 och börjar jobba kl 06.00 till ca 09.00.
Och sen ett eftermiddagspass 15.00 - 18.00.

Men jag saknar min älskling så mycket just nu. En kompis sa till mig att arbetsveckan känns som en hel månad och ledigveckan känns som några sekunder. Och det kan faktiskt stämma.
Jag undrar hur jag skulle orka med om David får jobb i Kiruna? Just nu har han bara arbetspraktik där iom att han gått på YA och utbildat sig till maskinförare.
Men så länge jag har jobb kommer det nog att gå bra, då får man tänka på annat istället för att han är borta. Som att blogga exempelvis. Att blogga lika mycket som jag gjort nu den senaste dagen har nog inte inträffat på år.
Kanske jag lyckas hålla liv i bloggen denna gång? :)



Min älskling i somras när vi besökte Rödbergsfortet.


En återblick..


Jag och Fox på utställning


Bilden föreställer mig och min hund Tväråstugans Attack "Fox" på våran tredje officiella utställning 9:e augusti 2010 på Brukshundklubben, Skellefteå. En mycket trött matte efter springturen med Fox i ringen, man måste ligga i för att visa en schäfer från sin bästa sida! :)
Iom att vi varit på utställning tidigare och fått en 2:a och 3:a på vardera utställning så var jag inte helt hoppfull när vi åkte hit. Planerna var att ställa honom i höstdubbeln Umeå/Nordmaling om han fick en 2:a eller sämre.
Tror ni jag blir förvånad när domaren ger honom 1:a CK och sedan att han blir 2:a bästa hane?!
Hanen som vann var sedan tidigare champion. Förvånad var jag, men mycket lycklig. :)

 


Den "eviga" väntan.


Antingen väntar jag på att åka och jobba alt. på att sambon ska komma hem.
Iom att jag blev arbetslös från det bästa jobbet någonsin (!) den 14:e oktober så är det lite smådrygt att vara hemma. Jag fick jobba denna vecka iom att chefen fått ryggskott, mest troligt jobb även nästa vecka. Men det är osett ännu, jag hoppas dock som ni förstår. :-)

David är och gör sin praktik i Kiruna uppe på LKAB. Han har valt att gå en vanlig arbetsvecka med dom, vilket är 7 dagar, istället för att ha praktik 5 dagar och sen hemma på helgen. Detta innebär bara att jag går hemma och suktar efter honom något enormt. :-(
Nu är det ju dock bara 3 dagar kvar. Han är hemma igen efter 18.00 på måndag.
Men guuuuuuuuuuuuud! Vad jag saknar honom. Han måste vara den mysigaste killen jag någonsin träffat.
Jag vill inte annat än att vara med honom konstant och han känner detsamma för mig.

Men jag har iallafall ett telefonsamtal eller två att invänta från honom ikväll efter jobbet. Jag slutar ju vid 18.00, då brukar han ringa mig första gången. :)
Nu är jag dessutom lite extra orolig, det hade varit ett ras i gruvan igår så väg 35 stängdes och idag har det varit ett till ras så väg 25 är stängd. David är oftast och "jobbar" kring väg 28. Hoppas att han inte råkat ut för något. :(

Vad ska man säga?


Tänk att man för tio år sedan lyssnade på de här och tyckte att det var bra. Vad tänkte man egentligen?


Köttfärssås a'la Jennie

Såhär sent på kvällarna blir jag oftast sugen på något riktigt gott.
Jag är inte den som tvekar till att ställa mig vid spisen och laga till något ordentligt istället för att välja det snabba alternativet - nu blev det min egna köttfärssås.
Därefter slog det mig att jag kan dela med mig av mitt recept på hur jag valt att tillaga den.
Supergod om man frågar min sambo, jag tror jag gör det minst 1 gång i veckan vid det här laget och då oftast på hans begäran. Sådant som värmer hjärtat. :)

Köttfärssås a'la Jennie

Tid: Ca 40 minuter

Du behöver följande till att börja med:
- 500 g köttfärs
- 1 röd lök
- 5 - 6 klyftor vitlök
- 1 paket bacon (skivor el. tärnat)
- 1 burk skivade champinjoner
- 500 g passerade tomater

1. Hacka och fräs löken tills den är mjuk och därefter pressa i vitlöken. Var försiktig så du inte bränner vitlöken, det är INGEN höjdare.
2. Hacka bacon och stek.
3. Dags att steka köttfärsen. Jag brukar välja att ta bort bacon/lök ur pannan tills jag hunnit steka köttfärsen färdigt. Annars kan det lätt bli "fullt" i stekpannan och det kan ta tid att steka. Smaksätt köttfärsen med lite soja.
3. Tillsätt löken, bacon och därefter de passerade tomaterna. Låt koka upp lite grann och tillsätt en köttbuljongtärning.
4. Därefter kan du hacka champinjonerna lite lätt alt. tillsätta dem som de är i pannan.
5. Och det är nu det roliga börjar.. smaksättningen!

Jag brukar smaksätta min köttfärssås med lite tomatketchup (vi använder Felix hemma så det är väl mest för sötman), kalvfond, köttbuljong (läs ovan), creme fraiche m.m Bara fantasin sätter gränserna egentligen. :)
Jag smakar av eftersom tills jag får den helt perfekt och jag brukar vanligtvis låta den stå och puttra på spisen i någon timme. Då tycker jag att den blir som allra bäst.

Jag använder även detta recept när jag ska göra lasagne. Om jag har tid så gör jag en dubbelsats och fryser in hälften i frysen, bara att plocka fram sen och värma när det är dags för lasagne el. när sambon blir sugen på min köttfärssås. :)


På tal om något helt annat..


Om ni nu är intresserade av vad jag skriver, trots det fåtal inlägg hittills så..

Följ min blogg med Bloglovin  :)

Länge sedan sist..


Det var ett bra tag sedan mitt sista blogginlägg..
Mycket vatten har flutit under broarna sedan dess, det är då en sak som är säker. Numera kan jag sedan ett år tillbaka titulera mig Harads-bo. För snart ett år sedan lämnade jag min dåvarande sambo och för ungefär 8 månader sedan träffade jag min nuvarande sambo. Tur att man inte är ombytlig av sig eller hur? :)

Midsommarafton blev jag och han officiellt "vi" och eftersom vi tillbringat mycket tid tillsammans innan det och kände att vi verkligen trivdes/fungerade ihop så flyttade jag in hos honom helt och hållet i slutet av juli.
Min underbara sambo. Jag har svårt att med ord beskriva hur lycklig jag är numera.
Han är helt enkelt fantastisk. Aldrig att han är bekymrad över att jag har tre hästar eller att han skulle vägra hjälpa mig. Han ställer upp på lika villkor som jag ställer upp för honom.
Man ska väl inte sia för tidigt, men den här gången tror jag att jag hittat rätt... faktiskt. :)

Jag och min älskling


RSS 2.0