Våren är på ingång!


Temperaturen de senaste dagarna har legat runt 0-strecket. Och ingen kan vara gladare än jag. :-)
Bortsett från det trista jag fick höra förra veckan när min mor ringde. Men jag ska inte låta henne slå ner mig, hon kan bara inte se att någon annan är lycklig när hon är olycklig.
Fast man kan ju tycka att hon ska vara glad för hennes dotters skull, men icke.
Nu har jag för stunden sagt upp kontakten med henne, vi har ju inte haft den bästa relationen innan heller.
Men jag tror att det är för det bästa. Hon mår inte bra just nu, och jag kan tyvärr inte hjälpa henne eftersom hon anser att hon inte behöver hjälp. Hon måste själv komma till insikt om det.
Meningslöst att kämpa emot strömmen för min del, men jag hoppas för hennes skull att hon inser hur läget ligger till.

När både jag och min syster tycker att hon är minst sagt labil just nu då är det verkligen ett krisartat läge.
Huja!

Full rulle


Det har varit fullt upp de senaste dagarna att jag helt enkelt inte orkat blogga.
Min mor har störst skuld i det hela, hon får mig t.o.m att må dåligt över att jag förlovat mig.
Men den lyckan ska hon inte få! Trist när ens egen mor inte kan känna glädje när jag hittat han jag vill leva mitt liv med. Särskilt med tanke på att det inte var bra med förra pojkvännen som jag delade 3,5 år med innan jag valde att avsluta det hela. Det ledde liksom ingen vart.

Jag menar, är det lönt att leva resten av livet med någon som är oengagerad och varken har lust att gifta sig el. vill ha barn när jag själv har de planerna? Det finns självklart mycket mer att skriva i ämnet, men jag kommer ta det vid annat tillfälle. Jag har inte lust just nu.

Förlovningsringen



Inte den bästa bilden, när den är tagen med mobilen.
Men här är min förlovningsring.
David <3<3 14/2 2012 står det i den i skrivstil.


När självförtroendet fått sig en törn.


Föreställ er en rätt så alldaglig tjej i de yngre tonåren. Den här tjejen har blont hår, blå ögon och glasögon, klär sig normalt. Dock inte helt efter modets regler och krav, men alltid hel och ren. Hon är lugn och snäll, tyst men kan säga ifrån om situationen kräver det.
I skolan är hon duktig och sköter sig själv, lyssnar på läraren och följer med på lektionerna. Hon går i en klass med tretton killar och tre tjejer, hon är en av dem. I klassen är hon ingen särskild, hon har aldrig velat utmärka sig på något sätt. Hon är bara en del av periferin. Ingen som direkt umgås med henne, hon flyter mest bara runt på raster. Alltid vald sist på idrotten och utskrattad om hon skulle utmärka sig på något vis.

Den jag försökt beskriva är jag själv, om ni inte redan gissat det. Jag under min högstadietid, fast det kan ligga gärna omfatta hela grundskolan. Innerst inne har jag alltid vetat att jag ser helt okej ut, det gör jag än idag.
Livet ställer mig fortfarande i situationer där jag börjar tvivla, där den där tjejen kommer fram igen. Hon som alltid fick höra att hon var ful, hon som aldrig hade pojkvän eller som någon kille intresserade sig för. Jag var den som man drev med, som man lurade när man lyckats lista ut vem jag tyckte om. De fick honom att spela med, låtsas att han också tyckte om mig. Bara för att jävlas. Det har verkligen satt sina spår.
Om man får höra något konstant kommer man tillslut att tro att det är sanning. Eftersom det är det enda man tar in. Jag fick höra att jag var ful tillräckligt mycket att jag tillslut trodde på det. Självklart måste det vara sant, alla säger ju det?

Jag vet av egen erfarenhet att barn är grymma. Och det där man brukar säga att "ord är som spikar, lätta att slå in men svåra att dra ut"? Det stämmer alltför väl.
Min mamma brukade också säga att "Ord sårar mer än slag.". Det finns stunder i mitt liv då jag önskar att jag fick de där slagen istället. Ibland önskar jag även att mina 9 år i grundskolan kunde försvinna. Bara för att det var en sån jobbig tid i mitt liv. Den konstanta ensamheten, att vara utan vänner. Att alltid sitta hemma på kvällar och helger. Tvn var mer en vän till mig än någon människa.
Fast när jag ser tillbaka på allt idag, vet jag mycket väl att jag iallafall lärt mig något utav det hela. Hur jag ska behandla andra människor och vad jag själv värderar som värdefullt. Att mitt utseende är inte allt, utan att man ska se till helheten. Jag försöker att inte vara snar att döma, eftersom att jag själv vet hur det kan vara att bli dömd på förhand. Att bli utpekad som någon som inte stämmer in i stilmallen för hur man ska vara eller hur man ska se ut.

Ett ögonblick av sommar



Bästa hästen Tuna tillsammas med älsklingen i somras. :-)
Den bästa sommaren i mitt liv.


Jobbhelgen är över!


Fy vad skönt det var att åka hem 17.30. Korna har skött sig exemplariskt.. nästintill.
När jag kom lördag morgon hade de känt för att peta ner grinden in till foderbordet, och där låg minsann 5 sjusovare som jag fick sjasa ut. De hade trampat ut allt foder till en fin platt matta, bara till att börja rengöra. Tur i oturen hade de inte gödslat mycket på fodret. Annars hade det bara varit att köra ut allt. Puh!
Jag hade det trevligt idag, fick hoppa ut på passagerarsidan eftersom förardörren behagat frysa. Jag hoppade in i bilen på morgon och sen när jag kom fram kunde jag inte ta mig ut.
Det har hänt sambon en gång, så jag vet hur komiskt det ser ut. Men han satt dock på passagerarplatsen.
Glad att vi snart har fått igång våran bil igen, vi väntar bara på lyktglaset som borde komma på måndag. :-)

Imorgon blir det upp innan 09.00 eftersom vi då ska åka iväg och fiska med svärfar. Längtat efter att få köra skoter hela dagen, särskilt när man mött alla andra glada skoteråkare. Helt underbart väder med strålande solsken. Då blir man lite less på att man ska jobba och inte kan fara ut.
Men som jag skrev tidigare så kommer det fler helger, bara sambon blir klar med revyn.
Nu blir det att mysa ner sig i soffan framför en film med älsklingen. Hej och hå!

Är det lagligt..


.. att ligga inne på soffan en sån här fin dag med lite cola och en chokladbit?
Visst är det? Särskilt om man ska iväg och jobba senare. Eller hur? :-)

Fantastiskt väder


Helt underbart fint ute, bara -10 och strålande solsken. Och jag sitter inne.
Sambon är borta på revyn, annars hade vi nog varit ute och kört skoter just nu. Han pratade om det när jag skjutsade över honom. Lite synd att revyn inte är klar förrän i mitten av mars.
Men jag är glad att han nästa år ska tacka nej till revyn, han sa själv att han vill göra saker med mig under helgerna istället. Åka skoter, fara till Kåbdalis och åka snowboard som vi hade planerat.
Lite trist att revyn ska vara när jag har som mest jobb, när jag är ledig på helgerna så är han upptagen med revyn. :/

Jobbhelg


Jag jobbar i helgen, därav den dåliga uppdateringen.
Upp 05.30 och susa iväg till jobbet, klar vid ca 08.00 och iväg hem igen. Därefter nästa pass mellan 15.00 - ca 18.00. Igår kände jag mig inte alltför trött, trots att sambon kom hem 01.30 och ville ha liv i mig. Han höll mig vaken till ca 03.00, så jag sov väl ungefär 6,5 timme allt som allt.
Men inatt blev det tyvärr bara 4 timmar som mest. Jag sover oerhört dåligt när han är borta, jag blir orolig och ligger mestadels bara och vrider mig i sängen.
Jag vill sova, men kan inte. Direkt när han är hemma igen är det snudd på att jag däckar.
När han var borta i Piteå och gick skola hade jag lite mindre bekymmer att sova, men det gick inte helt problemfritt. Tur att man har något "beroende" som är hälsosamt iallafall. :-)

Nu kan jag iallafall se framemot att jag är ledig efter kvällens pass på jobbet. På tisdag blir det en längre pass eftersom jag och sambon ska in till stan och äta middag på Panelen. Gottigott! hoppas jag iallafall, jag har aldrig ätit där tidigare. Vanligtvis äter vi på Ming, jag älskar ju som bekant thai-mat. Bästa restaurangen hemma i Piteå är Thai Garden och i Luleå är det Bhan Thai. Hehe. :-)
Så det ska bli intressant att se om maten är god som alla säger. Och mysigt att äta ute med älsklingen, det var ett tag sen sist. Jag tror vi var ut och åt när jag fyllde år i oktober tillsammans med hans mamma och hennes sambo. Det kan då lugnt sägas att jag har en mycket glad sambo som tycker om att jag gillar att åka iväg och äta, eller besöka olika sevärdheter osv.

Hallå i lådan!


En låg dag på bloggfronten iallafall, men full rulle hemma. Dagen började med arbete, dock enbart till ca 10.30. Det fanns inte alltför mycket att sysselsätta sig med nämligen. Lite ovanligt för att vara ett jordbruk, men ibland är det trevligt med lite stiltje. Då har man helt enkelt gjort allt man ska göra som jag brukar säga. :-)

Hemåt med den blåa faran, koka ihop lite lunch åt mig och sambon. Sedan vidare till hästarna, de hade ju hunnit äta upp sin rundbal och ville bestämt ha en ny. Jag förstår det inte, varför ska alla djur ha mat? Skulle de inte bara kunna leva på luft? ;-) En ny bal och lite mystid med bägge pållarna, inväntar att den tredje kommer hem igen i april. Hon tillför något visst till gruppdynamiken och det är inte samma sak när hon är borta.
Självklart kommer jag osökt att tänka på alla hagar som ska byggas till sommaren. Vinterhagen ska byggas om och sommarhagarna ska byggas upp. Ligghallen ska vi mest troligt riva och bygga upp på nytt, balar ska hem och säkerligen blir det något fix och trix i stallet. Om jag känner mig själv rätt.

För att återgå till verkligheten som råder just nu så blev det sedan storstädning av huset med sambon.
Det var en mycket nöjd Jennie som sedan satte sig i soffan 1,5 timme innan jag skulle åka till jobbet igen. Jag njöt verkligen av min te-kopp och mina två kakor. Ibland krävs det verkligen inte mycket för att sätta guldkant på tillvaron.
Som att sambon hade renbäddat sängen när jag kom hem igen, gulligt är bara förnamnet. Han har lite svårt att göra det iom sin skada i axeln, så det värmde verkligen i hjärtat på mig. Han hade även pysslat på med lite annat här hemma. Jag tror både han och jag börjar vara riktigt pysselsugna. Jag längtar som sagt att sätta tänderna i mina projekt (köksbord, stolar, soffa och byrå) + att jag sparade två skåp från min gamla tevemöbel som jag ska göra om.
Vitrinskåpsdelen ska jag göra om till ett mindre barskåp var tanken, måla om och tapetsera + montera ljus. Jag känner på mig att det kommer bli riktigt snyggt. :-)

I skrivande stund är sambon ute på lite galej hos en "granne" och jag sitter hemma. En kopp te och Ett Herrans Liv håller mig sällskap innan jag ska i säng 22.00. Men känner jag min sambo rätt lär han komma hem innan jag somnar. Han har svårt att vara utan mig, och jag måste väl erkänna att det är samma för mig.
Men nu ska jag återgå till min serie. Hej och hå!

Alla hjärtans dag


Jag sitter och styr upp lite planer inför alla hjärtans dag på tisdag.
Jag och sambon ska in till Boden och äta en god middag tillsammans, hur mysigt låter inte det på en skala? :-)
Fast samtidigt ska vi passa på att storhandla inser jag, kylen börjar gapa lite tom. Även om det nu skulle vara praktiskt att äta middag hos någon annan varje dag, är det tämligen ogenomförbart i våran umgängeskrets.
Vi har ju dessutom lite andra mat-rutiner när jag arbetar. Lunch när jag kommer hem från jobbet eller runt 13 - 14. Och middag blir oftast när jag kommer hem efter 18.
Det förefaller sig enklast så eftersom jag inte riktigt känner för att hinna klämma i mig en stor middag innan jag åker 15.30.

Jag vet ju bara hur rent ut sagt jobbigt det var när jag skulle på övning med kören. Och hade ätit palt hos svärfar. Jag var mätt, kände mig nästintill gravid kan jag tänka mig. Huja huja.
Och kören blir det dags för när jag arbetat färdigt i mars. Det är lite svårt att hinna med just nu, de tränar på onsdagar vid 18.00 och jag jobbar ju till minst 18.00 + att jag har 30 min hem, sen dusch och ja ni kan ju räkna ut resten själv.
Men roligt att höra att jag är efterlyst av dem. :-) En av körmedlemarna hade pratat med sambons morbror och frågat om jag inte skulle dyka upp, och igår ringde självaste körledaren och frågade om jag var intresserad att fortsätta.
Jag älskar att sjunga i kör, har gjort det under hela min högstadie och gymnasietid. Särskilt som solist, men jag kan lova att jag ändå är nervös. Fullt med fjärilar som fladdrar i magen, men när jag väl står därframme släpper det. :-)

Vad har ni för favoritsysselsättning? Sjunga, spela osv?

Segare än segast..


Rubriker är svårt, så jag kämpar med dem ok?
En lugn dag idag, bara varit hos "min" kära frisör Alexandra. Nu är håret schnyggt igen som vi säger i Piteå. :-)
Även provsmakat min cheesecake och den blev gooooood! as hell alltså. Helt underbar. 5 bluppar sa sambon, och han är inte alltför förtjust i fika ska ni veta.
Arbete imorgon, hästarna ska ha nytt foder och sen ladda inför jobbhelg helt enkelt. Men är varken jobbigt eller tråkigt att arbeta helg. Särskilt när man har P3 i öronen hela tiden. :-)
När jag arbetade hos Mats i Edet var det enbart Rix som skrålade i högtalarna på jobbet, men jag har fastnat för P3 sedan jag flyttade hit. Det kan ju ha något att göra med att Rix är svårt att ratta in här helt enkelt.


God morgon!


Underbart härligt med en ledig dag idag, fast jag jobbar ju helg så det är arbete igen imorgon.
Igår kväll gjorde jag äntligen min frozen cheesecake och satte i frysen. Första gången och allt. Helt nojig över om den skulle frysa överhuvudtaget. Men det lyckades! :-)
Det ska bli gott att prova den senare, hoppas på lite besök av både svärmor och en vän. Annars är det enda som väntar idag ett besök hos frissan för mig. Jag har ju stadigvarande en tid där var åttonde vecka.
Och det känns bra. För några år sedan var jag helt obekymrad om håret, när jag väl passade på att boka en tid var det när håret så rent ut sagt hemskt ut. Utväxt på minst 1,5 dm och kluvna toppar deluxe.
Men hästarna bryr sig inte hur jag ser ut som jag brukar säga. :-)
Bästa tiden när man får sitta hos Alexandra och bara bli ompysslad.

Men nu blir det frukost. Hej och hå! :-)

Nytt kök? Ja tack!


En dröm om ett vitt lantkök, fast sambon säger bestämt nej. Just nu har vi ett vitt kök och han är less på det.
Jag kan väl förstå honom, men vitt har sin tjusning. Ikea har ett läckert kök i blankt rött som jag är riktigt förtjust i, jag kan mycket väl tänka mig det också. Med svart kakel till och en svart alt. mörk bänkskiva. Nice säger jag.
Vi har planer på att göra om köket, när bägge två har arbete och det finns pengar till det. Just nu är det enda som står på inredningschemat att tapetsera en fondvägg i vardagsrummet.
Vi planerar på sikt att bygga bastu och relax i källaren, ska även fixa till tvättstugan som ser rent anskrämlig ut.
Men pengar måste finnas till allt. Det är en början iallafall att vi eldar bort all ved som legat där bastun är tänkt att byggas.

Sen är det väl nya tapeter och golv i sovrummet, golvbyte i hela huset osv. som skulle vara intressant och som vi har behov att göra. Badrummet hade varit riktigt fint att få kakla och klinkra i, men tyvärr bor vi i ett trähus och enligt vad sambon säger blir det svårt med kakel då. Han skulle gärna kakla där inne, men när huset rör sig är det mer regel än undantag att kaklet spricker.
Mycket drömmar, mycket planer. Mycket man vill göra, men som man inte kan just nu. Bygga altan, byta till större fönster i köket, tömma grunden under vardagsrummet och göra ett sovrum där för sommarbruk när det är som varmast etc.
Om jag hade kunnat skulle jag vilja slipa och måla om mitt köksbord som är undanstoppat och helt oåtkomligt för närvarande. Vitt underrede och lasera skivan i vitt, samma sak med stolarna.
Det bordet är större än det vi har för närvarande, det skulle passa bättre in i köket också samt att jag vill göra iordning en fin kökssoffa som står hos min svärmor.
Men kommer tid så kommer råd. Snart är det vår och då kan jag börja. :-)

Underbart är kort..


Vaknade imorse och mådde rent ut sagt pyton. Bara till att ringa chefen och säga att jag behövde lite vila, men på eftermiddagspasset skulle jag komma.
Nu mår jag mycket bättre och vädret har också blivit bättre. -16 ute och det hurrar jag för. Hurra! :-)
Sambon är nere i källaren och eldar, jag har fått i mig en kopp te och någon macka för magen.
Imorgon är jag ledig så ikväll ska jag göra min frozen cheesecake. Äntligen!
Hoppas på besök imorgon av en vän och hennes son, men de hade visst inte mått bra de heller.

Nej, dags att ta tag i lite bestyr här hemma. Hej hopp!

En till dröm om sommaren..



Vi gjorde en liten dagstripp till Vuollerim i somras och kikade på spegeldammen.
Tyvärr var det för mycket vattenflöde så den levde inte upp till namnet. Efteråt åkte vi iväg och åt god mat på den lokala thai-restaurangen tillsammans med svärmor och hennes karl. :-)
Underbara sommar!


Home at last


Precis kommit hem efter andra passet på jobbet, jag arbetar nämligen alltid delade skift. Men det är standarden på jordbruk och trivs verkligen med arbetstiderna på detta lantbruk.
Synd att jag bara jobbar t.o.m 3 mars. Jag har tidigare haft ett vikariat fr.o.m 23 maj t.o.m 14 oktober.
Hoppas på mer jobb framöver. Till exempel under sommaren. :-)

Nu blir det en varm skön dusch och lite restfest. Jag hade tänkt göra en enkel köttgryta med smaksatt cremé fraíche, grädde, svamp och ris.. orken tryter och jag känner att det får bli morgondagens lunch istället.
Och på min lediga dag (torsdag) ska jag äntligen göra en frozen cheesecake. Yay! :-)

Kycklinggratäng med vitlök


Ett underbart gott recept på en riktigt god kycklinggratäng jag googlade fram. :-)
Om man vill kan man blanda in pastan med kycklingen. Men jag följde receptet och serverade pastan vid bordet, funkade utmärkt det också.

8 portioner

6 st kyckling fileér
2 paket bacon
4 dl creme fraíche
3 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost valfri sort
2 st vitlöksklyftor (finhackade)
2 msk sweet chili sauce
3 msk kycklingfond
1 tsk salt och svartpeppar efter behag

Du börjar med att skära fileérna i längsgående bitar, och fortsätter sedan att skära bacon. Stek upp detta och salta/peppra efter behag.
Sedan blandar du creme fraíche, grädde, sweet chili, vitlök och kycklingfond. Mitt tips är att smaka av, jag gjorde enligt receptet och tyckte inte riktigt att det smakade som jag skulle vilja. Jag tillsatte mer sweet chili ex.
Ta fram en form som är lagom, lägg i kyckling och bacon. Därefter häller du "röran" över och täcker hela ytan med riven ost.
Grädda därefter i ca 25 min i 200 grader.
Ät och njut. :-)


Maaaaat!


Nyss hemkommen från jobbet i stort sett. Sambon ute och skruvar på baksidan i fina -30.
Men hallå, jag är ju hungrig? Undrar när han hade tänkt komma in så jag kan laga mat?
Lite dumt att börja laga pyttipanna innan han är inne, det kan ju vara trevligt om han också får äta varm mat.
Det tror jag iallafall. :-)

God morgon!


Underbar morgon med -34 när jag klev upp 05.30. Visst känner ni av min lycka? Då kan ni förstå hur jag kände mig när jag glömde bort att ta på mig handskar och tog i ett dörrhandtag... utomhus. Kallt!
Just nu har jag fikarast på jobbet, efter blir det att köra in halm och byta spengummin innan jag får rulla hemåt.
Kanske grubblar lite smått på dagens mat, men dåligt med inspiration. Igår funderade jag på någon köttgryta, kanske spinner vidare på den tråden.

Vad har ni för er idag? :-)

Matinspiration


Ibland känns det sååååååå trist! rent ut sagt att laga mat. Samma gamla vanliga ni vet.
Lasagne, köttfärssås, stuvade makaroner osv. i en evighet. Svensk husmanskost i alla ära, mat jag vuxit upp med och älskar. Men ibland blir jag bara less. Less, less, less.
Om ni träffat mig för några år sedan, då jag knappt var intresserad av att laga mat överhuvudtaget, mestadels på grund av att jag är kräsen när det kommer till mat. Och då menar jag verkligen KRÄSEN. Inte var det mycket mat man vågade prova på, nej nej. Bara det gamla invanda och inget nytt där det kunde finnas något "äckligt" i.

Numera vågar jag mera, jag äter mat jag aldrig skulle tänkt tanken att smaka på. Och jag gillar det! :-)
Det finns fortfarande lite gamla hjärnspöken, men jag försöker så gott det går att bli av med dem.
Jag provar nya recept, vissa tillagar jag till punkt och pricka medan andra gör jag ändringar efter eget tycke och smak. Jag gör försök att hitta lämpliga substitut som passar mig bättre. Svårt att lära en gammal hund att sitta som man brukar säga. Det viktigaste är återigen att man iallafall försöker. Friskt vågat, hälften vunnet. Sedan jag träffade min sambo har jag exempelvis börjat äta pizza. Det var något jag verkligen avskydde som liten, jag kunde inte ens med lukten. Jag höll på att avlida varenda gång. Men att jag vågat och velat mycket på senaste året, beror nog mestadels på att jag inte känt den press jag hade på mig som liten. Då skulle man äta allting och åt man inte var den bistra sanningen att man fick vara utan mat.

Min mammas ledord i matfrågan var "Tugga, svälj och gå sen på toa och spy." Bara hon slapp höra klagomål på maten. Detta kan mycket väl bero på att min mor tog mycket saker för personligt, mer än vad hon borde gjort iallafall. Även om man förklarade att det faktiskt inte var hennes matlagning det var fel på, utan att man inte åt maten oavsett vars eller vem som serverade den så fortsatte hon med sin "regim". I dagsläget kan jag titta tillbaka och förstå vilka fel hon gjorde och varför, men det var inte lätt när man var mindre och inte hade någon talan i saken. Att allting faktiskt inte var mitt fel utan kanske berodde på att man hade en mor som inte mådde helt bra. Pappa tyckte mest bara synd om en, han visste alltför väl vad det innebär att gå hungrig. Han har själv vuxit upp enbart på smörgås p.g.a att min farmor inte ville laga mat. Hemskt, men sant.
Jag ser att jag gått vidare från den delen av mitt liv och att jag har utvecklats som person. Det enda jag önskar är att min mor kunde ha gjort saker och ting annorlunda.

Visste du att..


... att färgen blå är lugnande? Den får kroppen att frigöra lugnande hormoner.
Själv anser jag mest bara att den är kall, har inte mycket till övers för blått egentligen.

... att man bränner mellan 1-2 kalorier per minut när man tittar på TV?
Och folk förstår inte varför jag gillar att titta på tv. ;-)

... att endast hälften av alla amerikaner vet att solen är en stjärna?
Har amerikanare någonsin anklagats för att vara intelligenta?

 ... att ett genomsnittligt isberg väger 20,000,000 ton?
Hur väger man ett isberg? En stoooor våg? (Ja, jag vet hur man räknar ut det men ändå kul tanke)


Hästvinter



Eftersom jag är medveten om att sommaren fortfarande är en bit bort, kan jag passa på att bjuda på en vinter bild från hästhagen. Inte den bästa, men alla bilder har något visst.
De två kvarvarande hästarna, Oskar och Tuna. Ritzy är på utlåning och kommer hem igen i april. :-)


Jobbig morgon!

Hej och hå!
Dåligt med uppdatering idag, men morgon började inte på ett bra sätt. Bortsett från temperaturen, enbart -23. Hurra! :)
Men det snöade och vad innebär det? Snörök efter vägarna. På väg ut från Harads hamnade jag efter plogbilen i ca 1 mil innan han blinkade och visade att jag kunde köra om. Tack och bock.
Vad händer sen? Jag fortsätter köra, ser dåligt och kör därför inte särskilt fort. Rätt vad det är ser jag ett par röda lampor som jag förstår tillhör en hjullastare alltför nära bilen, försöker hinna bromsa hastigheten.. men et oundvikliga händer. Jag åker in i hjullastaren. :-/

Tur i oturen blev det inte alltför stora skador på bilen, mestadels plåtskador. Kylaren klarade sig, men både strålkastaren och blinkers på vänstersida fick sätta livet till. Och ett extra-ljus.
Tror ni inte att jag var något chockerad? Jag var helt förstörd! Sambons bil och allt. Det kändes ungefär som livet var över och karln som körde förstod ingenting.
Jag ringde sambon och meddelade vad som hänt, åkte vidare till arbetet och åkte hem vid 10 för att vi skulle kontrollera skadorna.
Glad att jag jobbar åt världens bästa chef, som ställer upp med lånebil helt och hållet nu när våran är trasig. Tack! säger jag bara. Och är tacksam att jag klarade mig utan skador i detta fall.

Bara till att arbeta vidare och konstatera att skit händer ibland. För stunden lagar jag mat till mig och sambon, ugnstekta kyckligklubbor och potatisklyftor. Smaskigt!
Jag hade planer på att baka en frozen cheesecake, men p.g.a det som inträffade blev det inte att åka till affären och köpa digestive kex. Det var nämligen det enda jag insåg att jag inte hade hemma när jag tänkte provbaka igårkväll. Förstår ni min frustration? :-)

Vad gillar ni att baka? :-)
Dela gärna med er av era recept, jag gillar att hitta nya saker att baka. Gärna med choklad. ;-)

Sommarbild



I hopp om att sommaren ska komma lite fortare bjuder jag på en till bild från den gångna sommaren.
Fox och Sessan som badar på stranden.. eller ja, Fox leker sjöodjur och Sessan badar max till magen.


Barndieter


Jag har kollat på ett program om barn som bantar osv. Helt sjukt hur vuxenvärlden kan påverka små barn och att det finns vissa vuxna som ber sina barn att banta.
Jag har själv varit i det träsket, med en mor som tyckte jag skulle banta rent ut sagt när jag var runt 13 år gammal. Fortfarande så är jag inte "normal"viktigt för min längd, men det bryr jag mig föga om. Jag kan arbeta och vara aktiv, det jag anser är viktigt i dagens läge.
Nackdelen är svårigheten att hitta kläder och framför allt byxor. Men nuförtiden är jag medveten om var de har byxor i bättre strl ex. Lindex. För att slippa knalla in på en affär, ta byxor i rätt strl, gå in i hytten och bara få upp dem till låren. Jag minns ett tillfälle då jag t.o.m grät i provhytten för att det kändes så pass jobbigt.

Jag är medveten om mitt sockerberoende. Säkerligen skulle jag minska i vikt om jag slutade äta den mängd socker jag gör. Det är svårt att sluta, men jag försöker. Det är inte lika intressant att äta upp två chokladkakor en fredagkväll som det var för några år sedan. Att tänka att man inte ska åka in på macken innan man åker och jobbar för att få en chokladbit och samma när man kommer hem.
Man måste börja i tanken för att komma någonstans. Det du inte förberett dig för i tanken, kan du inte omsätta i praktiken. Jag kämpar. Jag vill. Jag ska uppnå mitt mål.

Jag och sambon har börjat promenera minst 40 min varje kväll. Tills kylan slog in. Jag vet, jag vet. Men lite vek måste man få vara, tack och lov att jag arbetar nu. Jag har haft en tanke att ha med mig stegräknaren på arbetet för att se hur mycket jag egentligen går där på två arbetspass. Min tanke säger mig att det borde vara likvärdigt minst med våra promenader. Jag känner även att jag borde börja simma några gånger i veckan.
Det är skonsam träning och samtidigt väldigt avslappnande. Trots allt är det några år sedan jag simmade sist, jag måste bara överkomma min noja att visa mig inför andra i bikini. Ett litet hjärnspöke som jag har.
Särskilt när man är i simhallen här hemma, en liten by som ni kanske gissat er till. Jag hade inga bekymmer öht när vi var och badade på relaxen inne i Boden. Hjärnspöken som sagt.

En ny dag


Som tyvärr inte började förrän runt kl 13.00 då det knackade på våran dörr och Sessan skällde som en idiot.
Vi fick besök igår av en sambons äldsta kompis och han skulle bara kolla om han glömt något igår.
Temperaturen har börjat dala, bara -28 just nu. Men känner mig ändå inte manad att gå ut mer än nödvändigt.
Som igår vid 20.00 då vi besökte hästarna i deras hage för att hacka upp bäcken och ge dem lite hårdbröd.
Men då var jag välklädd i skoteroverall och vinterskor, som jag förvärvat av svärmor. Det tackar och bockar jag för, särskilt skorna som aldrig blivit använda. (?!?!)

Det ska bara investeras i ett par eluppvärmda strumpor från engelsons. Skönt att allid ha värme i tådelen, särskilt för mig som har lätt för att få frusna tår. Detta tack vare att jag ridit/kört häst i många år utan bra skor. Jag kan lugnt säga att jag är van att frysa om fötterna, men det är inte det minsta kul. Nu ska det bli ändring. :-)
Återstår att se vad som inträffar idag. Sambon ligger fortfarande i sängen, han mår inte bra idag. Men jag ska väl få upp han ur sängen och åka förbi hans mor en stund lite senare. Alltid bra att röra lie på sig iallafall. :-)

En lugn kväll..


Just nu pågår Jokkmokks marknad och planerna var att vi skulle åkt dit igår eller idag.
Men vi skippade det p.g.a den extrema kyla som råder just nu. Vi har haft en väldigt mild vinter i år jämfört med förra året. Jag var precis nyinflyttad och började misstänka att jag flyttat till Sibirien, inte Södra Harads.
Jag fick det bekräftat att jag inte bodde i Sibirien. Tack och lov kom våren till slut.

Så ikväll blir det en lugn hemmakväll. Jag och sambon sitter i soffan, han med ett glas whiskey och jag med en cider. Jag älskar känslan som oftast infinner sig när man fått i sig lite alkohol, kroppen känns lite mysigt smålullig. Särskilt mina ben. Trevlig känsla.
Fast nu njuter jag mest av min Marabou Black. Wünderbar! Jag kan inte annat än att älska choklad med saltlakrits. Gottigott. :-)

En kurrande mage..


.. men sambon löser snart detta. Han står vid spisen just nu och kokar ihop korvstroganoff och ris. :-)
Jag lagade stuvade makaroner och korv i torsdag, fick en halv korv över så då var middagsvalet tämligen enkelt.
Det känns oerhört onödigt att slänga mat, vilket inträffade ganska ofta innan. Bara för att det fick ligga i kylen och man "glömde" bort den helt enkelt.

Eller att hundarna fick äta upp det. Ja, Fox iallafall. Det är ganska intressant att ha två hundar, en som lägger på sig vikt lätt och har en inte helt problemfri inställning till mat. Och den andra har svårt att lägga på sig och äter, men är inte fokuserad på mat jämt. Det är vid sådana tillfällen man ser hur mycket uppfödarna också bidrar till att forma hunden redan som valp.

Fox har exempelvis aldrig behövt slåss om maten med sina 5 syskon, utan fått all mat han behövt och varit nöjd med. I dagens läge är han inte bekymrad om det prasslar i köket eller att ligga under köksbordet. Han har inga som helst "behov" av att tigga, man kan ge honom mat från bordet och han går sedan och lägger sig igen.
Sessan däremot har fått slåss om maten med sina 3 syskon och det har lett till att hon är extremt snål om maten. Hon har fullt fokus när man äter något och när jag började träffa David kan jag lugnt konstatera att jag aldrig träffat en hund som tigger i samma utsträckning. Det går dock inte att säga att allt är uppfödarens fel, men man inser hur tidigt hundens beteenden för livet formas.
I dagsläget går det mycket bättre, men man ser fortfarande tendenser hos henne att hon tror att hon ska få mat när man är i köket och att hon är snål både mot Fox och katten. Men Fox har läxat upp henne, särskilt i början då hon skällde åt honom när han skulle äta ur sin egen skål. Hon trodde att hon skulle kunna stjäla hans mat, men icke.

Det ska bli intressant att se om vi kommer längre, men hon har en hel del problematik och allting kommer nog inte att gå att träna bort helt.

Sommar, sommar, sommar..

 
 
Jag bjuder på en fin sommarbild.
 En skön kvällspromenad i Harads med de två hundarna.
Den får mig att länga till våren och sommaren. Snart så är den här igen. :-)


Inspiration


Såna här kalla dagar är inspirationen på topp!
Det riktigt kliar i fingrarna på mig, jag vill måla om köksbordet och kökssoffan som står hos svärmor just nu.
Tyvärr är mitt bord längst in i röda huset, nästintill helt oåtkomligt just nu. Och soffan i garaget som inte har den mest behagliga temperatur. Jag vill pyssla!
Jag tror det börjar vara dags att beställa hem mer renskinn, tenntråd m.m för att tillverka några armband.
Eller så går det att fylla frysen med bullar och kakor, jag som älskar att baka.

Självklart finns det minst 1000 andra saker jag skulle vilja göra, oftast så är det brist på material som ser till att det inte blir något av det. Min sambo tror nog att jag är galen när jag sitter och skriker att jag vill pyssla. Nåja, jag får roa mig med att byta gardiner och flytta om lite tavlor. Lite roar små som det så bekant heter. :-)

Zzzz


Hundarna ligger och snarkar på soffan. Katten ligger på det varma badrumsgolvet.
Vad tror ni jag känner för att göra?

Senaste djurtrenden!



"Breading Cats"

Det är tydligen den senaste trenden. Vem kommer på allt detta och varför?


Dagens sysselsättning


Med tanke på kylan så roar jag mig med att sitta vid datorn och lyssna på klipp från P3.
Särskilt Katla från MNK. Jag måste erkänna, älskar att lyssna på honom och tycker det är oerhört synd att de slutade med MNK för ett år sedan.
Underbart är kort trots allt. :-)

En ny istid?!


Jag börjar faktiskt fundera på det, kan hända att det är en ny på ingång liksom.
-37 stod termometern på imorse och nu står den på -35. Det är stunder som denna jag inte uppskattar att bo i Norrbotten.
Jag gillar vintern på sitt sätt, mestadels för att man kan fara ut och rida med hästarna i skogen i snön.
Att skritta en solig vinterdag mitt ute i skogen, det enda man hör är hästarna som pulsar i snön och deras frustande. Själva sinnebilden av inre frid för mig iallafall. Det är sådant som gör mig lycklig inombord och får mig att älska norrbotten. Nackdelen är kylan.

Om vi tar idag som exempel. Inte lär jag gå ut, det blir nog att vara inne hela dagen och enbart gå ut när jag TVUNGET måste. Som att rasta hundarna. Fast de vill inte ut de heller. Iallafall inte Sessan, hon hoppar mest runt på en tass när vi går ut. Hm, hon kanske var cirkusartist i sitt förra liv?
Igår var jag tvungen att gå ut. Arbete på morgon (enbart -34) och sedan skulle mina hästar få en ny rundbal.
Tack och lov hade temperaturen stigit till -28 och jag iklädde mig min übersnygga skoteroverall a´la 80-tal och mössa. Såna tillfällen är jag glad att alltför mång inte ser mig och att jag tvingas tänka att det framför allt är praktiskt och att man inte alltid måste vara snygg. Eller hur?
Användbarhet framför snygghet? Fast i vissa lägen vill jag hellre vara snygg än praktisk.
Fast idag kommer det inte att bli så, jag ser hellre ut som en förrymt Yeti från himalaya än en blivande modell från Top Model. Ibland måste man använda hjärnan. :-)


Spelberoende


Undrar om det är hälsosamt att nöta typ "nästan" alla spel på facebook?
Min sambo kallar mig spelberoende.. kan han ha rätt? Jag måste ju liksom baaaara spela den här banan eller samla den här innan jag slutar.
Man ska väl se det positivt, det kostar mig bara i tid och inte pengar. :-)

RSS 2.0